E n d u r a n c e

Startpagina
Home
Onze acties
Paarden
Transport slachtpaarden
Paarden in Roemenie
Paarden in Turkije
Stierengevechten
Soring horses
Paardengevechten
Werkpaarden
Paardenkoersen
Eventing
Endurance
Slachten van paarden
Koetspaarden
Blokstaarten
Premarin paarden
Rollkur
Wetgeving paardenwelzijn
Rodeo
Schuilhokken
Maneges
Andere dieren
Nieuws
Help ons
Meldingen
Veganisme
Contact
Archief
Belgische Wetgeving
Disclaimer


Endurance is één van die disciplines in de paardensport die zeer grote eisen stellen aan paarden en waarbij zowel de ruiter als het  paard terdege getraind moeten zijn. Het is hier de bedoeling om binnen een vastgestelde tijd een bepaalde afstand af te leggen. Het parcours wordt gereden via uitgezette routes over terreinen die bergachtig of vlak zijn,  met een harde grond of mul zand.

De afstanden die afgelegd moeten worden variëren van 20 km tot 160 km.

Belangrijk in deze discipline is :

                - dat de rit wordt uitgereden zonder dat het paard gebreken vertoont;
                - de  snelheid;
               -  de hartslag.

Onderweg, tijdens de wedstrijd zijn er veterinaire controles voorzien. 

Uithoudingsvermogen, samenwerking en verzorging zijn van kapitaal belang. Ondanks alle eventuele goede zorgen  is het onaanvaardbaar een paard zulke afstanden te laten afleggen waarbij snelheid toch een rol speelt. De veterinaire controles die ingelast worden bewijzen op zich al dat dergelijke wedstrijden grote risico's inhouden. Een paard stopt niet met lopen als het moe of uitgeput is. Het blijft lopen tot het er dood bij neervalt.

Als je naar het woord Endurance gaat kijken in het woordenboek vindt je de volgende bepaling: de mogelijkheid om langdurige pijn, lijden en last of ongemak te kunnen verdragen. Daar gaat het bij Endurance om: pijn, liijden, uitputting. Edurance evenals Eventing getuigen van weinig of geen medeleven of respect voor het paard. Het is een totale negatie van het individu dat een paard is.