Paardenleed in Turkije

Startpagina
Home
Onze acties
Paarden
Transport slachtpaarden
Paarden in Roemenie
Paarden in Turkije
Soring horses
Stierengevechten
Paardengevechten
Werkpaarden
Paardenkoersen
Eventing
Endurance
Slachten van paarden
Koetspaarden
Blokstaarten
Premarin paarden
Rollkur
Wetgeving paardenwelzijn
Rodeo
Schuilhokken
Maneges
Andere dieren
Nieuws
Help ons
Meldingen
Veganisme
Contact
Archief
Belgische Wetgeving
Disclaimer
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Regelmatig bereiken ons en andere dierenwelzijnsorganisaties berichten over de verwaarlozing en mishandeling van paarden in Turkije; gezonde en zieke paarden die gedumpt worden in de bossen  of langs de verkeerswegen waar ze kunnen aangereden worden . In beide gevallen worden ze achtergelaten zonder mogelijkheid te grazen en zonder water.

Als we de  berichten mogen geloven worden in t algemeen paarden slecht behandeld in Turkije. Ze krijgen onvoldoende en slecht voer, geen veterinaire zorgen, staan en slapen op betonnen vloeren zonder strooisel.

In maneges en rijscholen worden de dieren niet beter verzorgd. Hier moeten ze veel te hard werken, worden bereden door mensen die veel te zwaar zijn en wier gewicht de paarden nauwelijks kunnen dragen.  Ze laten de paarden in de brandende zon staan of in de stromende regen zonder schuilhok. Paarden worden ook ingezet in safari tochten ongeacht hun fysische conditie, zelfs als ze kreupel zijn.

Het is niet alleen in dergelijke algemene gevallen dat paardenleed werd gemeld. Wij willen u hier de fotoreportage en de oproep van De schreeuw van de stemlozen meegeven, hoewel het schijnt dat in dit instituut de situatie verbeterd is.

Open de link onderaan de foto en zie wat het lot van deze paarden is.

  http://communities.zeelandnet.nl/data/stemlozen/index.php?page=13&showpage=54252

Werkpaarden

Het zijn hoofdzakelijk de Romani ( aka Turkse zigeuners) die gebruik maken van kar en paard om vrachten te transporteren. Canakkale heeft een belangrijke zigeuner populatie en het dan ook o.a. daar dat veel paardenleed voorkomt.  

    

De paarden gebruikt door de Romani  in de stad voor het vrachttransport worden slecht behandeld.. De paarden van de zigeuners worden geslapen en geschopt . İn de brandende hitte moeten ze loodzware karren trekken terwijl er nog op word geslagen met de zweep . Al die paarden zijn ondervoed en overwerkt en zijn dan ook erg mager.  Als zon paardje niet meer goed genoeg is voor de arbeid wordt het vaak doodgemarteld voor het plezier . Vaak worden de ogen beschadigd tot ze blind zijn.Tenslotte sterven ze aan hun verwondingen.

Niemand trekt zich het lot van die paarden aan.